Jobba på FDUV:s läger

Jobba som lägerledare hos oss

Varje år anställer vi ca 130 lägerledare. Vi erbjuder våra lägerledare ett krävande men roligt och mångsidigt sommarjobb i en somrig miljö. Jobbet passar både dig som har arbetserfarenhet inom social- och hälsovårdsbranschen, men också dig som har en bakgrund i andra branscher eller studieinriktningar. Det är också ett perfekt jobb för dig som vill kombinera sommarjobb med andra aktiviteter eller studier.

Som lägerledare lär du dig att jobba med personer med olika typer av stödbehov. Vi erbjuder dig också en möjlighet att själv påverka din arbetsmiljö genom att ta egna initiativ och hämta nya idéer och roliga aktiviteter till lägren. 

Vad söker vi hos dig som lägerledare?

Vi söker dig som är intresserad av att arbeta med personer med intellektuell funktionsnedsättning. Erfarenhet av att arbeta med personer med intellektuell funktionsnedsättning är en merit, men inget krav. Att du har god samarbetsförmåga, är empatisk och har en humanistisk människosyn är minst lika viktigt. Du ska helst också ha fyllt 20 år. Vi strävar efter att anställa en mångsidig grupp lägerledare med olika bakgrund, erfarenhet, utbildning och intressen.

Ledare eller ansvarig ledare?

Vi söker både ansvariga ledare och övriga ledare. Varje läger har två ansvariga ledare och 4-12 övriga ledare, beroende på storleken på deltagargruppen och deltagarnas stödbehov. De flesta ledare jobbar på 2-4 läger per sommar.

Som lägerledare stöder du lägerdeltagarna i alla aktiviteter under lägerveckan. Det kan i praktiken vara allt från hjälp med påklädning och hygien till att hålla koll på tidtabeller och rutiner.

Som ansvarig ledare fungerar du som gruppledare för både deltagarna och de övriga ledarna på lägret. Du har huvudansvaret för lägret, det vill säga för programmet, arbetsfördelningen och säkerheten. Du fördelar uppgifter mellan ledarna så att alla hjälps åt för att skapa en lyckad lägervecka. Att vara ansvarig ledare är en bra merit och en ypperlig chans att utveckla din ledarskaps- och organisationsförmåga.

Utbildningsdagar

I arbetet som lägerledare ingår en obligatorisk utbildningsdag samt två kortare fortbildningskvällar. 

Låter det här som något för dig?

Vi tar nästa gång emot ansökningar i januari 2019.