Jobba på FDUV:s läger

Sommarjobba på läger för personer med intellektuell funktionsnedsättning - ansök senast 28.2! 

Lämna in din elektroniska ansökan i vårt nya elektroniska ansökningssystem (lägst nere på sidan) och skicka in din meritförteckning (CV) per mail senast 28.2 2018. Använd rubriken: Lägerledare CV + efternamn i mailet och sänd till: 

Södra Finland: jon.jakobsson@fduv.fi 
Österbotten: elin.strandberg@fduv.fi 

Innan du fyller i din elektroniska ansökan och skickar in CV rekommenderar vi att du bekantar dig med jobbet genom att läsa arbetsbeskrivningen här under. 

 

Vad är FDUV:s sommarläger?

FDUV ordnar varje år cirka 30 läger i Österbotten och Södra Finland. Lägren ordnas huvudsakligen under juli månad och samlar omkring 300 lägerdeltagare och cirka 100 lägerledare. Lägerveckorna är olika beroende på vilken grupp som deltar och vad temat är för lägret. Lägren pågår från måndag till fredag eller lördag.

Att ordna sommarläger för personer med intellektuell funktionsnedsättning hör till FDUV:s kärnverksamhet. Målet med sommarlägren är att erbjuda lägerdeltagarna meningsfulla aktiviteter, nya upplevelser och avkoppling.

 

Vad erbjuder vi våra lägerledare?

Vi erbjuder ett krävande men roligt och mångsidigt sommarjobb i en somrig miljö. Jobbet passar både dig som har arbetserfarenhet inom social- och hälsovårdsbranschen, men också dig som har en bakgrund i andra branscher eller studieinriktningar. Det är också ett perfekt jobb för dig som vill kombinera sommarjobb med andra aktiviteter eller studier.

Som lägerledare lär du dig att jobba med personer med olika typer av stödbehov. Vi erbjuder dig också en möjlighet att själv påverka din arbetsmiljö genom att ta egna initiativ och hämta nya idéer och roliga aktiviteter till lägren. Våra ansvariga ledare får ett arvode på 133 €/dygn och övriga ledare får 92 €/dygn. Utöver arvodet betalas ett partiellt dagtraktamente (19€, skattefritt) per dygn. Du bor och äter kostnadsfritt på lägergården under hela veckan.

 

Vad söker vi hos dig som lägerledare?

Vi söker dig som är intresserad av att arbeta med personer med intellektuell funktionsnedsättning. Erfarenhet av att arbeta med personer med intellektuell funktionsnedsättning är en merit, men inget krav. Att du har god samarbetsförmåga, är empatisk och har en humanistisk människosyn är minst lika viktigt. Du ska helst också ha fyllt 20 år.

Vi strävar efter att anställa en mångsidig grupp lägerledare med olika bakgrund, erfarenhet, utbildning och intressen.

 

Ledare eller ansvarig ledare?

Vi söker både ansvariga ledare och övriga ledare. Varje läger har två ansvariga ledare och 4-12 övriga ledare, beroende på storleken på deltagargruppen och deltagarnas stödbehov. De flesta ledare jobbar på 2-4 läger per sommar.

Som lägerledare stöder du lägerdeltagarna i alla aktiviteter under lägerveckan. Det kan i praktiken vara allt från hjälp med påklädning och hygien till att hålla koll på tidtabeller och rutiner.

Som ansvarig ledare fungerar du som gruppledare för både deltagarna och de övriga ledarna på lägret. Du har huvudansvaret för lägret, det vill säga för programmet, arbetsfördelningen och säkerheten. Du fördelar uppgifter mellan ledarna så att alla hjälps åt för att skapa en lyckad lägervecka. Att vara ansvarig ledare är en bra merit och en ypperlig chans att utveckla din ledarskaps- och organisationsförmåga.

 

Utbildningsdagar

I arbetet som lägerledare ingår en obligatorisk utbildningsdag. Utbildningsdagarna ordnas den 26 maj, en i södra Finland och en i Österbotten. De ansvariga ledarna går även en ledarskapsutbildning som hålls i mitten av juni.

 

Låter det här som något för dig?

Fylla då i vår elektroniska ansökan och skicka ditt CV senast 28.2.2018 per e-post till:
Södra Finland: jon.jakobsson@fduv.fi
Österbotten: elin.strandberg@fduv.fi.

Rubrik i mailet: Lägerledare CV + efternamn

Innan du fyller i ansökan vill vi gärna att du bekantar dig med våra läger genom att:

 

Tack för din ansökan!

ANSÖK HÄR