Samtal och skoj - familjedag i Närpes

19 Januari 2019, 09:00 - 16:30

Samtal och skoj – familjedag i Närpes  

Tid: Lördagen den 19 januari 2019 kl. 9.00–16.30

Plats: Folkhälsanhuset i Närpes. Vi samlas kl. 9 för frukost i restaurang Red & Green, Närpesvägen 16. Efter lunchen förflyttar vi oss till simhallen.

Innehåll: Familjedagen riktar sig till familjer i hela Österbotten med barn eller unga med funktionsnedsättning. Föräldrarna har program med föreläsningar och diskussion, medan barnen med funktionsnedsättning och deras syskon har program med barnledare som är anpassat enligt ålder och stödbehov.

Det finns möjlighet till bl.a. simning, gymnastik, uteaktiviteter, musikskoj och konstverkstad. Dagen avslutas med en gemensam aktivitet för hela familjen i gymnastiksalen. Närmare program för dagen meddelas senare.

Föreläsare: Pamela Antila – styrka i föräldraskapet med utgångspunkt i ICDP:s förhållningssätt kring positivt samspel.

Anki Stenkull-Aura, regionansvarig i Österbotten för Finlands Svenska Autism- och Aspergerförening, berättar om sina erfarenheter av att ha barn med funktionsnedsättning och ger tips och råd kring vardagen.

Pris: 20 euro/förälder. I priset ingår alla programpunkter, måltider (frukost, lunch och mellanmål) och ev. material för aktiviteterna.

Anmäl er senast 11.1.2019 HÄR. För mera information, kontakta koordinatorn för familjearbete, Camilla Forsell, camilla.forsell@fduv.fi eller 040 673 96 95.

Familjedagen är ett samarbete mellan FDUV och DUV i Sydösterbotten, Närpes stad och Omsorgsbyrån i Närpes.    


Plats
Närpes
Närpesvägen 16
64200 Närpes

Arrangör
FDUV