#påhemvägen – om bostads- och grannskapsnätverk

02 Oktober 2018, 09:00 - 16:00

Kom med och hör hur man kan utveckla mångsidiga boende- och servicelösningar för unga med särskilda behov i åldern 18–29 år.

Ett eget hem – en möjlighet!

Ett eget personligt hem är inte en självklarhet för alla. Många unga med särskilda behov bor i ett grupphem eller i en boendeenhet, trots att de med hjälp av tillräckligt stöd skulle klara sig på egen hand i ett eget hem.

Hur hittar man dessa hem och hur kan tjänster fås till det egna hemmet? Vad menas med grannskaps-och bostadsnätverk? Vad medför det för kostnader och hur ser det ut i jämförelse med kostnader för gruppbostäder och institutioner? Vilka är effekterna och hur förverkligas detta i praktiken?

På seminariet 2.10 granskar vi dessa frågor. Seminariets huvudtalare är John Dalrymple, sakkunnig vid Neighbourhood Networks i Skottland och föreläsningen simultantolkas till finska och svenska. Vi får även höra exempel på individuella lösningar i Finland. 

Seminariet är gratis. Deltagarna bjuds på morgon- och eftermiddagskaffe med tilltugg, men bekostar själva sin lunch.

Seminariet riktar sig till landskapen, kommunerna, tredje sektorns aktörer, ungdomar med särskilda behov och deras anhöriga.

Seminariet är en del av projektet #påhemvägen och arrangeras som ett samarbete mellan FDUV, ARA och Kehitysvammaliitto.

INBJUDAN

PROGRAM | OHJELMA

ANMÄL DIG senast 13.9 här! (på finska)Plats
Helsingfors Mässcentrum, Kokoustamo
Mässplatsen 1
00520 Helsingfors

Arrangör
FDUV