Temakväll kring intressebevakning

19 Februari 2019, 18:15 - 20:45

När behöver mitt barn med funktionsnedsättning en intressebevakare? 
– föreläsning kring intressebevakning 19.2.2019 i Vasa

Som förälder till barn med funktionsnedsättning, vad behöver man tänka på gällande skötseln av ekonomin? Utgående från lagen om förmyndarskap, behövs det en intressebevakare när barnet med funktionsnedsättning fyller 18 år? Vad finns det för alternativ att ge stöd i beslutsfattandet och skötseln av ekonomin? Kan en anhörig fortsätta ha hand om ekonomin för en vuxen person med funktionsnedsättning? Ifall en intressebevakare behövs, vem gör ansökan och vilka uppgifter sköter en intressebevakare?

Det är många frågor och aspekter att beakta vid ekonomiska ärenden och intressebevakning, speciellt när det gäller en familjemedlem med funktionsnedsättning. Jurist från advokatbyrå Näsman & Båsk Ab föreläser och svarar på våra frågor.

Tid: Tisdagen den 19 februari 2019 kl. 18:15–20:45

Plats: Vasa arbis, festsalen på II våningen, Kyrkoesplanaden 15 i Vasa

Anmälan är avslutad, men du kan höra dig för om eventuella ströplatser.

Följ med temakvällen live på webben

Temakvällen livestreamas så att du kan följa med föreläsningen och diskussionen på nätet. Du kan också skicka in frågor via chatfönstret. Observera att sändningen inte bandas, det vill säga du kan inte titta på den i efterhand.

Följ med temakvällen live på webben här.

För mera information, kontakta: Camilla Forsell, FDUV:s koordinator för familjearbete (040 673 96 95 eller camilla.forsell@fduv.fi) eller Anki Stenkull-Aura, Finlands Svenska Autism- och Aspergerförenings verksamhetsansvariga för Österbotten (styrelsen@autism.fi).

Föreläsningen är del II i en tvådelad föreläsningsserie, som vi ordnar i samarbete med Finlands Svenska Autism- och Aspergerförening. Del I behandlar arv och testamente för anhöriga till personer med funktionsnedsättning och ordnades 12.2 kl. 18.15–20.45 på Vasa arbis.


Plats
Vasa arbis
Kyrkoesplanaden 15
65100 Vasa

Arrangör
FDUV