Skärmklipp från film. Bild på barn med downs syndrom och texten Hon var som ett litet troll. Jättesöt.

Lyssna på mammorna!

12.05.2019 kl. 00:00
Morsdagen till ära har vi öppnat projektet Mer än ords Youtubekanal för allmänheten.

Glad Morsdag!

FDUV vill på morsdagen rikta ett stort, varmt tack till alla er mammor med barn med funktionsnedsättning som förutom att ta hand om era familjer har gett av er tid för att andra mammor och familjer ska ha det bra eller få det bättre. Tiden som är på kort.

Ni mammor har öppnat dörrarna till er vardag, er glädje och era sorger för att öka förståelsen för funkisfamiljernas behov och för att ge kamratstöd. Familjestödjare, erfarenhetstalare, arrangörer av evenemang, tipsare, insändarskribenter, intervjuoffer, frivilligarbetare, enkätifyllare, bloggare, påverkare, medlemmar i referensgrupper, styrelser, arbetsgrupper med mera – ni har många olika roller – alla lika viktiga. Kom ihåg att var stolta över er själva, så som vi är stolta över er!
  
Morsdagen till ära öppnar FDUV:s projekt Mer än ord sin Youtubekanal för allmänheten. Lyssna på mammorna! Och på en pappa och två barn. Det finns flera olika spellistor.

En spellista består av längre videor med anhöriga som bor på olika håll i Svenskfinland. De beskriver hur de bemöttes då de fick besked om sitt barns funktionsnedsättning. Videorna används på FDUV:s utbildningar av professionella och har väckt många fina tankar och diskussioner. Det finns hopp om bättre bemötande i framtiden.

Kanalen innehåller också en spellista med korta tips av erfarna mammor till anhöriga som är nya i gamet. Ni får gärna dela videorna med andra!

Läkare, sjukvårdare, småbarnspedagoger – alla ni som jobbar med familjer: Fira morsdagen med att flytta fokus från barnen med särskilda behov för en stund och se mammorna. Den kanske mest efterlängtade och mest sällsynta frågan mammorna inom projektet Mer än ord har fått är: ”Hur mår du?”

Mer än ord på Youtube

Gå till:


Är du nyfiken på projektet Mer än ord? Gå då in på webbsajten www.meranord.fi

Hernika Mercadante
Foto: Skrämdump från en av filmerna

 

Uppdaterade webbsidor om boende

Vi har mycket nytt material kring boende riktat till flyttare, anhöriga och professionella.

Blogg: Tips för lättläst webb

Internationella tillgänglighetsdagen till ära ger Johanna Rutenberg vid vårt LL-Center tips på hur man gör en webbplats lättläst.