68056.jpg

Nya Facebookgrupper för stöd och information

05.04.2019 kl. 16:12
En grupp är för familjer med yngre barn med funktionsnedsättning, en för familjer med äldre barn.

FDUV har nya grupper på Facebook för anhöriga till barn med funktionsnedsättning. Den ena gruppen är för familjer med yngre barn, den andra för familjer med äldre barn. Grupperna heter Funkisvardag med barn och Funkisvardag med unga och vuxna och hittas via FDUV:s Facebooksida.

Vi riktar oss till dig som är förälder, anhörig eller jobbar med familjer och vill veta vad som är på gång just nu. Vi delar information om FDUV:s familjeverksamhet: evenemang, anhörigträffar, seminarier med mera.

Vi håller också ögonen öppna för annat som händer i Svenskfinland och kryddar med vardagstips, videor, aktuella diskussioner och viktiga nyheter som berör just familjer som har barn med funktionsnedsättning. I gruppen får du gärna dela material, kommentera, ställa frågor eller öppna diskussioner.

Gruppen Funkisvardag med barn hette tidigare Projektet Mer än ord. Den har alltså nu bytt namn och delvis fokus. Gruppen öppnades i tiderna för projektet som nu går mot sitt slut, men gruppen, webbsajten meranord.fi och utbildningarna lever vidare som en del av FDUV:s familjeverksamhet.

Båda grupperna administreras av FDUV:s personal.

Välkommen med i den grupp som känns mest relevant för dig – eller båda!

 Gå till gruppen Funkisvardag med barn

Gå till gruppen Funkisvardag med unga och vuxna

 

Blogg: Hurra för hittesyskon!

I dag på internationella syskondagen skriver Henrika Mercadante om hur vi kan hjälpas åt i vardagen och på köpet få något ovärderligt – hittesyskon.Läs mera »

Dags för ett funktionsrätt Finland

Insändare i Hufvudstadsbladet 6.4.2019.Läs mera »