Lättläst broschyr om riksdagsvalet

05.03.2019 kl. 09:50
I broschyren kan man läsa på lätt svenska om riksdagsvalet och hur man röstar i det.

Justitieministeriet har gett ut en lättläst broschyr om riksdagsvalet i april. I den kan man läsa på lätt svenska om valet och hur man röstar i det.

Den lättlästa broschyren distribueras bland annat med LL-Bladet och till Steg för Stegs medlemmar. Den finns också digitalt på den nya lättlästa webbplatsen www.lättläst.fi. Broschyren är ett samarbete med vårt LL-Center och Selkokeskus.

Gå till broschyren om riksdagsvalet (pdf)

Läs FDUV:s valteser på lätt svenska

 

Christina vet hur viktigt samhällets stöd är då man har ett funkisbarn

Barn med funktionsnedsättning och deras syskon har rätt till en barndom som alla andra. För att denna rätt ska förverkligas behöver familjerna tillräckligt med stöd och avlastning. Och deras ekonomiska situation behöver tryggas.

Tanya föredrar personlig betjäning framom maskiner

Allt fler tjänster i samhället är digitala. Det finns mycket gott i den utvecklingen, men också risker. Alla hänger inte med. Tanya Palmgren är en av dem som inte kan eller som har svårt att använda de digitala tjänsterna.

Ida-Lotta använder pekplattan som stöd i sin kommunikation

Alla kan inte tala, men alla har rätt till kommunikation. Ida-Lotta Knuuttila behöver stöd för att förstå och göra sig förstådd. Pekplattan hjälper henne att kommunicera.