67145.jpg

Ansök om plats på våra sommarläger senast 28.2!

09.01.2019 kl. 15:46
Vi går mot sommartider – ansök om lägerplats senast den 28 februari.

Snart är sommaren här och med den FDUV:s sommarläger. I sommar bjuder vi på en del nyheter, men också på gamla favoriter.

Nytt för i år är att varje läger har ett tema och att vi för andra året i rad ordnar konst- och dramaläger i både södra Finland och Österbotten.  

I år ordnas bandlägret i Österbotten för dig som tycker om att musicera eller vill lära dig att spela ett instrument. Det populära it-lägret återvänder och så ordnar vi hantverksläger och dans-, musik- och motionsläger både i södra Finland och Österbotten.

Det finns som vanligt också tid för vila, strandliv, disko, bastu, teaterbesök och allt annat som hör sommaren till.  

Det här året har du också möjlighet att på egen bekostnad resa över regiongränserna och åka på läger till en ny plats, till exempel i Österbotten, fast du bor i Nyland. Annat nytt för i år är att alla läger är fem dagar långa och kostar lika mycket.

Du kan som vanligt ansöka om understöd från din hemkommun så att det inte blir så dyrt för dig. Utöver det går det också att söka om understöd från fonder som FDUV administrerar.  

Så nu är frågan:  

  • Vilket läger vill du åka på i sommar?  
  • Väljer du det läger du trivts bra på redan många år eller vill du prova på något nytt? 
     

Tina Holms, läger- och föreningskoordinator i Österbotten 050 302 78 88, tina.holms@fduv.fi

Jenni Bergman, läger- och föreningskoordinator i södra Finland 040 865 38 88, jenni.bergman@fduv.fi


Bekanta dig med årets lägerutbud och skicka in din ansökan senast den 28 februari! 

Läs mer här

 

Fler som Maria borde få jobba

Många personer med intellektuell funktionsnedsättning arbetar utan att få en skälig ersättning. Maria Selenius hör till en av de få som arbetar och får en riktig lön. Läs mera »

Jonas oroar sig för tillgången till tjänster på svenska

En eventuell vårdreform kommer att påverka servicen för personer med intellektuell funktionsnedsättning och deras anhöriga. Många oroar sig för tillgången till tjänster på svenska. Jonas Jansson är en av dem.Läs mera »