62328.jpg

FDUV erbjuder 100 lägerledare sommarjobb – ansök senast 28.2!

09.02.2018 kl. 12:07
Som lägerledare får du jobba med personer med olika typer av stödbehov.

Att ordna sommarläger för personer med intellektuell funktionsnedsättning hör till FDUV:s kärnverksamhet. Målet med sommarlägren är att erbjuda deltagarna meningsfulla aktiviteter, nya upplevelser och avkoppling.

FDUV ordnar varje år cirka 30 läger i Österbotten och Södra Finland. Lägren ordnas huvudsakligen under juli månad och samlar omkring 300 lägerdeltagare och cirka 100 lägerledare.

Vi söker nu både ansvariga ledare och övriga ledare.

Vi erbjuder ett krävande men roligt och mångsidigt sommarjobb i en somrig miljö. Jobbet passar både dig som har arbetserfarenhet inom social- och hälsovårdsbranschen, men också dig som har en bakgrund i andra branscher eller studieinriktningar.

Som lägerledare lär du dig att jobba med personer med olika typer av stödbehov. Vi erbjuder dig också en möjlighet att själv påverka din arbetsmiljö genom att ta egna initiativ och hämta nya idéer och roliga aktiviteter till lägren. Våra ansvariga ledare får ett arvode på 133 €/dygn och övriga ledare får 92 €/dygn.
 

Läs mer och skicka in din ansökan senast 28.2!

 

Matilda Hemnell
62478_t.jpg

Blogg: Social rättvisa utmaning i både nord och syd

Världsdagen för social rättvisa den 20 februari uppmärksammar de samhällsgrupper som oftast blir offer för diskriminering. I såväl Finland som Kenya är personer med intellektuell funktionsnedsättning särskilt utsatta och många lever i fattigdom. I vår blogg reflekterar Elina Sagne-Ollikainen kring likheter mellan de olika länderna och hur vi både i syd och nord behöver satsa på utbildning.Läs mera »
62396_t.jpg

Nu ska brukarna bli delaktiga på riktigt

Alla anställda vid Kårkulla ska få fortbildning i så kallad personcentrerad planering, PCP. Med hjälp av metoden ska personalen stärka de funktionsnedsattas rätt till självbestämmande, delaktighet och valfrihet. Läs mera »
62445_t.jpg

FDUV:s hälsning till minister Saarikko om funktionshinderlagen

Beredningen har preciserat och förbättrat förslaget till ny lag, men ännu finns det orosmoment. Läs mera »
62383_t.jpg

Insändare: Det behövs alternativ också i Svenskfinland

FDUV:s verksamhetsledare Lisbeth Hemgård kommenterar diskussionen kring det finlandssvenska vårdkonsortiet och funktionshinderservicen i en insändare publicerad i Hbl 14.2.2018.Läs mera »
62362_t.jpg

Serviceenkät 2018: Tyck till om tjänster och stöd!

Hjälp oss att hjälpa dig – besvara vår enkät senast 18.3.Läs mera »
62188_t.jpg

FDUV:s kansli i Helsingfors är stängt 2.2

Personalen jobbar på distans på grund av strejken som drabbar kollektivtrafiken.Läs mera »
62143_t.jpg

Blogg: Högläsning är värt att satsa på!

"Det som får mig att vilja fortsätta läsa är klienternas entusiasm", skriver läsombudet Veronica Andersson i vår blogg. I år firas internationella högläsningsdagen den första februari.Läs mera »
62154_t.jpg

Sökes: Föräldrar till dagisbarn i behov av särskilt stöd

Socionomstuderande efterlyser informanter för examensarbete.Läs mera »
62095_t.jpg

Blogg: Obekväma sanningar

Behov av stöd tolkas ofta som svaghet och svaga måste man ju tycka synd om och skydda, skriver vår verksamhetsledare Lisbeth Hemgård i vår blogg. Hon reflekterar kring makt, kontroll och förenklade uppfattningar om personer med intellektuell funktionsnedsättning. Läs mera »