Lär känna militärlivet

Militärläger för personer med utvecklingsstörning

Lär känna militärlivsläger arrangeras i Dragsvik, Raseborg med jämna mellanrum. På lägret får deltagarna bekanta sig med beväringarnas vardag och med garnisonens verksamhet. Lägret hålls på Nylands brigad och Syndalens övningsområde. Vi kommer bland annat att bekanta oss med Nylands Brigad i Dragsvik, kvittera ut armékläder, övernatta i armétält i Syndalen, marschera, åka militärtransportfordon både på land och hav samt avsluta med flagghalning.

För mera information om när följande läger ordnas, kontakta vikarierande lägerkoordinator Jenni Bergman på kansliet (e-post: jenni.bergman(a)fduv.fi, tfn 040 865 38 88).

Lägret ordnas av Försvarsutbildningsföreningen i samarbete med FDUV. Det första militärlägret ordnades våren 2012 i Lochteå. Från hösten 2013 har lägret ordnats i Syndalen. På finskt håll har Kehitysvammaisten Palvelusäätiö i samarbete med Försvarsutbildningsföreningen ordnat liknande läger sedan år 2007.


Sportlovsläger

FDUV arrangerar ett sportlovsläger för barn med speicalbehov på Högsand, Lappvik 20-24 februari. Lägret börjar på måndag förmiddag och slutar på fredag eftermiddag. 10 barn ryms med på lägret och deltagarna antas i anmälningsordning. På programmet står vinteraktiviteter som pulkaåkning och snögubbsbygge och inneaktiviteter som sång och pysselstunder. Vi har en ledare per barn så det finns möjligheter till individuella program om behovet finns. Till de barn som får en plats på lägret skickar vi brev med mera detaljerad information om program, utrustning, ledare, m.m. För mera information kontakta Jon på kansliet. Anmäl er här!


Scoutläger 11-13 augusti - mysteriet med det försvunna tältet

Är du intresserad av naturen och tycker om äventyr och mysterium? Då är det här ett läger för dig!

FDUV arrangerar med jämna mellanrum scoutläger i samarbete med Finlands Svenska Scouter rf. Nästa läger arrangeras i Kavalahti i Ingå den 11-13 augusti. På lägret får du sova i tält, röra dig i naturen, simma, bada bastu. Vi gör allt utomhus, äter, sover och lär oss nya färdigheter.

Lägret är ett samarbetsläger mellan Förbundet de Utvecklingsstördas Väl (FDUV), Flickscoutkåren Korsfararflickorna och Finlands Svenska Scouter (FiSSc). Lägret riktar sig till scouter och till barn och unga vuxen med specialbehov som är intresserade av uteliv och mysterier! FDUV har anställda ledare med på lägret.

På lägret ska du ha med dej egen sovsäck och liggunderlag. Annan specialutrustning behöver du inte, men packa sådana kläder som du kan röra dej i ute. Du får en specifik utrustningslista med lägerbrevet som skickas innan lägret. På lägret sover vi i tält. Om du vill ta med ett eget tält går det bra.

Sista anmälningsdag är 7.7.2017. Anmälning görs per e-post eller telefon till vikarierande fritidskoordinator Jenni Bergman på FDUV:s kansli, jenni.bergman@fduv.fi / 040 865 38 88. Lägret kostar 150 euro.

Om ni har frågor och funderar kanske på om detta läger passar dej eller ditt barn så tveka inte då att ta kontakt med Jenni på FDUV:s kansli så kan hon berätta mera.

---------

En skurk härjar fritt på Kavalahti lägerområde i Ingå! I många månader har spår och ledtrådar hittats, men vakthundarna som spårat skurken hittar ingen skurk. Vaktmästaren står maktlös inför utmaningen och ber nu om hjälp....